Kinder Hotels Partner
  • slidebg1

De avonturenbergen (van Thomas Brezina)

Wandelen is saai? Dat kan voorkomen, vooral als het geen gezinsvriendelijke wandeling is. Maar met het juiste concept gaan kinderen graag mee op een wandeltocht door de Tiroolse bergwereld. Onderweg kunnen ze spanende dingen ontdekken en de natuur beter leren kennen. Dankzij interessante routetips, regelmatige pauzes en de juiste tips voor onderweg, beleeft het hele gezin onvergetelijke wandeltochten in de bergen van Tirol.

Wandelen met kinderen op themapaden

In Serfaus-Fiss-Ladis is wandelen met kinderen heel erg leuk. De kinderen lopen graag mee en iedereen geniet van de gezamelijke wandelingen. Het is alleen moeilijk kiezen: nergens anders vind je zoveel leuke thema- en avonturenpaden, educatieve natuurpaden en wandelpaden voor het hele gezin als op het zonnige hoogplateau in de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis. De bergen verkennen wordt op deze manier wel heel erg leuk - voor kleine en grote bergbeklimmers.

Wandeltocht mét kinderwagen

Veel van onze wandelroutes voor het hele gezin zijn niet alleen kindvriendelijk en veilig, maar ook geschikt voor kinderwagens. Ons hotel beschikt over een aantal stevige terreinbuggy’s die we graag uitlenen. Bovendien zijn bij de hotelreceptie ook fijne rugdragers verkrijgbaar (uiteraard ook gratis) met veel zitcomfort en extra opbergruimte. Leuke wandeltochten maken met kinderen: de avonturen-bergen van Thomas Brezina De meeste Duitstalige kinderen kennen de boeken van de reeks, ̎Tom Turbo en de Knickerbocker-bende ̎. Deze spannende verhalen van de bekende Oostenrijkse kinder- en jeugdboekenauteur Thomas Brezina zijn onder kinderen zeer geliefd. In Serfaus-Fiss-Ladis heeft de auteur drie leuke avonturenroutes ontworpen.

Hexenweg

Hier bij ons in Fiss bevindt zich in de buurt van het middenstation van de Schönjochbahn de mysterieuze ingang van het zogenaamde "heksenpad". De heks Grisabella Glockenhaus heeft een toverdrankje gebrouwen. Dat is ontploft en het hele heksenhuisje is in de lucht gevlogen en ondersteboven tercht gekomen. Dat moet je gezien hebben; dat is echt ongelooflijk, toch?

Piratenweg

Eén van de avonturenroutes bevindt zich in Serfaus. Een leuke dagtocht voor kleine en grote wandelaars. Bij Komperdell en het waterspeelpark Murmliwasser begint het avonturenpad "piratenweg". Midden in het bos vind je een verlaten spookschip en een mysterieuze piratenschat. Het lag er ineens na een stormachtige nacht - het schip van kapitein Pepper. Maar waar is het terechtgekomen?

Forscherpfad

In een bosrijk gebied in de buurt van het dorp Ladis, heeft men een geheimzinnige boomhut en abnormaal grote dieren en planten gevonden waarvan de herkomst niet duidelijk is. Sindsdien wordt hier uitgebreid sporenonderzek gedaan. Volgens een eerste officiële verklaring zou hier een onbekende wetenschapper hebben gewoond die diverse natuurexperimenten heeft uitgevoerd. De wonderlijke professor is helaas spoorloos verdwenen. Wie kan het raadsel oplossen?

Wandelen met kinderen: gezinsvriendelijke wandelroutes

Echt waar: bij ons kun je in de regio uitgebreide wandelingen met kinderen maken – zelfs met een kinderwagen. Dankzij het juiste concept wordt een wandelvakantie met het hele gezin echt heel erg leuk. En is absoluut niet saai. Het is wel aan te raden om in het belang van de kinderen de juiste uitrusting mee te nemen, regelmatig een pauze te nemen en een bezoekje te brengen aan een leuke berghut onderweg. Zo beleeft het hele gezin onvergetelijke wandeltochten.

Thomas Brezina's Abenteuerberge in Serfaus-Fiss-Ladis

Dear guests,

We are open  from 15th june till 3rd november 2024
 

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer