• slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1

Het bikepark Tirol in Serfaus-Fiss-Ladis

Bij mountainbiken gaat het er niet alleen om van beneden naar boven te fietsen, maar ook andersom. Downhill mountainbiken is sinds enkele jaren als trendsport enorm in opkomst. Hoog tijd om het eens uit te proberen. Het bikepark Serfaus-Fiss-Ladis heeft voor elk wat wils. Zodra het zomerseizoen is aangebroken, opent ook het bikepark!

Bikepark: volop actie voor alle leeftijden

Voor beginnende en gevorderde mountainbikers en downhillers heeft de familieregio Serfaus-Fiss-Ladis een ideaal aanbod in de vorm van een bikepark vlakbij de Waldbahn. Zit je voor het eerst op een mountainbike of ben je al meer ervaren en houd je van een adrenalinekick tijdens een uitdagende afdaling: het bikepark Serfaus-Fiss-Ladis biedt voor elke leeftijd en niveau het juiste parcours.

Bike-verhuur en bikeschool

Voorwaarde voor elk downhill-avontuur is de juiste uitrusting. De bikeshop bij het dalstation van de Waldbahn verhuurt mountainbikes (freeride- of downhillbikes) en de juiste beschermende uitrusting voor volwasenen en kinderen. Ook bij downhillen geldt – safety first. Na de passende uitrusting, volgt de zoektocht naar de juiste instructeur. In het bikepark Tirol werken ervaren bikegidsen, die je alles kunnen leren om veilig en met veel fietsplezier de diverse trails te verkennen. Bovendien leer je de betekenis van begrippen als slopestyle, cross, line, flow, toggle, flowtrail en pumptrack. De bikeschool geeft proeflessen en ook een cursus om je techniek te verbeteren.

Kids Park en oefenterrein

Vlakbij het dalstation bevinden zich het kinderpark en een oefenterrein prima geschikt om de eerste beginselen van het mountainbiken onder de knie te krijgen. De Waldbahn brengt je samen met je bike comfortabel omhoog naar het startpunt van de diverse trails. De routes zijn - net als bij skiën – ingedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden: blauw (makkelijk), rood (gevorderd) en zwart (ervaren). Je kunt kiezen uit diverse afwisselende parcoursen zodat er voor elk wat wils is! Ideaal voor een spannend bike-avontuur voor het hele gezin.

MTB-Festival Serfaus-Fiss-Ladis 2019

Alpkopf en Högtrail

Dear guests,

We are open until 13th april 2024

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer