Kinder Hotels Partner
  • slidebg1

Themapaden

Wandelen met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis is afwisselend en leuk voor het hele gezin. Voor kinderen van elke leeftijd zijn er talloze wandelpaden met spelstations onderweg, avonturenpaden, themapaden en educatieve natuurpaden.

Maar er is zoveel keus – welke wandelroute zullen we als eerste gaan verkennen? Betrek ons gerust bij de wandelplannen! Wij geven graag informatie over de diverse wandeltochten en adviseren welke route het beste geschikt is voor het hele gezin – waarbij we ook letten op het weer en het jaargetijde.

Onze themapaden: een belevenis voor het hele gezin!

Van het uitzicht genieten – op de Panorama Genussweg

De zogeheten Panorama Genussweg is geschikt voor kinderbuggy’s en strekt zich uit over het hele zonnige hoogplateau. Al wandelend word je beloond met een fantastisch uitzicht. Dit wandelpad is gelegen op 1900 meter zeehoogte en is inmiddels de belangrijkste verbindingsweg tussen Serfaus, Fiss en Ladis. Hier kun je op je gemak wandelen en onderweg kom je telkens weer comfortabele ligstoelen en hangmatten tegen waar je van een fijne pauze kan genieten.

Een parel in de bergen – de Wolfsee

Een wandel- en ontspanningspad voor het hele gezin verloopt rond de "Wolfsee", een stuwmeer met een prachtige ligging in Fiss. Deze romantische rondwandelweg slingert door het glooiende landschap en onderweg valt er van alles te ontdekken. Bosrijk gebied met loof- en naaldbomen wordt afgewisseld met bergweiden met boordevol gevarieerde bloemenpracht. Al wandelend kun je genieten van het berglanschap dat in het kristalheldere water van het meer wordt weerspiegeld.

Het brede wandelpad is veilig aangelegd, zodat gezinnen met kinderwagens of zelfs rolstoelgebruikers hier gerust gebruik van kunnen maken. Onderweg bevinden zich diverse relax-plekken met ongeveer 40 ergonomische ligstoelen, hangmatten, hang- en wipstoelen om heerlijk te kunnen ontspannen en tot rust te komen. Wandelaars kunnen zo optimaal van de natuur genieten en de schoonheid van de bergen nog meer op zich in laten werken.

Afwisselende rondwandelwegen

De Sonnenbahn-gondel brengt je naar ons buurdorp Ladis. In het dorpscentrum is het startpunt van een korte rondwandelweg – ook geschikt voor buggy’s: de zogeheten spel- en avonturenweg. Ook het waterwandelpad start hier. Deze route is geschikt voor wat oudere kinderen en verloopt van het prachtige dorpscentrum naar Obladis, waar zich een bron met het plaatselijke mineraalwater "Tiroler Sauerbrunn" bevindt. Ondanks dat het wandelpad hier en daar steil verloopt, vermaken de kinderen zich uitstekend dankzij diverse waterspelletjes onderweg. Aangekomen in Obladis, vind je hier de ideale plek om van een welverdiende pauze te genieten. Onze tip: probeer vooral het zelfgemaakte ijs!

Wandelroute Family Trail

Een speurtocht door het bos Beutelwald, daarna door naar de hindernisbaan, de geheime code van Zabu-Mix ontcijferen, kwisvragen raden en padvinder spelen. Een leuk uitstapje voor het hele gezin is de Family Trail, een avontuurlijke wandelroute dwars door het bos. De makkelijkste manier om er te komen is via de gondellift Möseralmbahn, die je naar het Funpark in Fiss brengt. Na een korte wandeling over de Panorama Genussweg naar de Sunliner-gondel. Volg de borden naar de start van de Family Trail in het Beutelwald-bos.

Wandelroute Six Senses

Een leuke dagtocht is de wandeling steil omlaag van Komperdell in Serfaus naar Madatschen. Je hebt zeker vier uur nodig voor het themapad "Six Senses". Maar het is zeker de moeite waard. Al wandelend op dit bijzondere themapad beleef je de natuur met alle zintuigen: een wandelroute vol verrassingen voor groot en klein. Kijken, horen, voelen, ruiken, proeven en beleven – dát is wandelen op het themapad "Six Senses".

Nog meer wandeltips

Voor bergwandelingen met wat oudere kinderen die al wat langere tochten kunnen maken en smalle paadjes leuk vinden, hebben we natuurlijk ook leuke tips. Met de rode gondel van de Schönjochbahn ga je omhoog naar Fisser Joch op 2400 meter zeehoogte. Hier bevindt zich het ideale startpunt voor de eerste wandeltochten met het hele gezin in het hooggebergte.

Hier is ook het startpunt van de Alpenrosenweg - vooral heel mooi tijdens de bloeiperiode van de beschermde alpenrozen in juni en juli - naar de Schöngamp-Alm. Aan de zuidkant van de bergrug bevindt zich de Adlerweg , een wandelroute van Fisser Joch naar Komperdell in Serfaus - zeer geschikt voor eerste wandeltochten in de bergen. De Spinnseenweg verloopt van het Fisser Joch in de richting van de Sattelkopf omlaag naar het dal Urgtal. De wandeling langs de meertjes naar de Schöngamp Alm duurt alleen al vijf uur. Gelukkig zijn er mountainbikes te huur bij de Schöngamp Alm en kun je dus via het 14 km lange bospad terug naar Fiss fietsen. Superfijn na zo’n lange wandeling.

Wandelroute Panorama Genußweg

Dear guests,

We are open  from 15th june till 3rd november 2024
 

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer