Kinder Hotels Partner
  • slidebg1

Kinder leren snowboarden in Tirol

Snowboarden is enorm populair onder veel van onze jonge wintersportgasten.

Deze tak van wintersport is inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan alleen een trend en hoort er helemaal bij op de met sneeuw bedekte hellingen van Tirol. Maar hoe begint de carrière van een jonge snowboarder?

Wat is de beste leeftijd om met snowboardlessen te beginnen? En waar? En wat is het juiste board?

Allemaal geen probleem. In onze skischool Fiss-Ladis hebben kinderen het snowboarden verrassend snel onder de knie.

”Onze kinderen willen snowboarden!“ – geen probleem

De beste leeftijd om met snowboarden te beginnen is vanaf zes jaar. De kinderen zijn dan groot genoeg voor de kleinste snowboards, ze kunnen zich beter concentreren en hebben een beter evenwichtsgevoel.

Natuurlijk heeft onze kinderskischool Fiss-Ladis naast skilessen, ook snowboardlessen voor kinderen in het lesprogramma. Van gecertificeerde snowboardleraren leren de kinderen in kleine groepen de eerste beginselen van het snowboarden. Eerst in Berta’s Kinderland, daarna op de oefenpistes van de skiregio Serfaus-Fiss-Ladis. Snowboarden is echt niet zo moeilijk - ook volwassenen kunnen het leren. Met 35 jaar voor het eerst op een snowboard? Waarom niet? Snowboarden is voor alle leeftijden.

Boarder-X, rainbow-rail, big-airbag en freerides

Het snowboarden heeft zich als serieuze sport de afgelopen decennia snel ontwikkeld. Snowboarders hebben zo hun eigen 'vakjargon', waarbij volwassenen niet altijd alles zullen verstaan. Kinderen leren de belangrijkste uitdrukkingen spelenderwijs. Zoals bijvoorbeeld in de volgende beschrijving :

In Fiss bevindt zich behalve een groot freeride-terrein met vette riffs en cliffs ook een boarder-X en funparks. Met een 12-meter rainbowrail, de nieuwe big-airbag op de XL kicker en heel veel jumps, lines, tables, pipes, kinks, andere obstakels en een chill-zone, is er genoeg te doen in ons snowboardpark.

In normaal Nederlands: het snowboard funpark Fiss heeft echt álles wat een funpark tot een echt een funpark maakt. Het bevindt zich tussen de Plazör- en Schöngamp-afdaling; er zijn luidsprekers voor coole muziek en zogeheten parksheriffs.

Tóp-snowboard-service voor onze hotelgasten in Laurentius

Elke zaterdag vindt er een info-avond plaats voor hotelgasten die graag willen leren snowboarden. Ervaren medewerkers van de skischool komen speciaal naar ons hotel. Overigens kunt u voor deskundig advies ook terecht bij de plaatselijke sportwinkels. Voordat u voor uw kinderen een dure snowboarduitrusting aanschaft, kunt u ze ook ter plaatse huren. Makkelijk en handig.

Dear guests,

We are open  from 15th june till 3rd november 2024
 

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer