Kinder Hotels Partner
  • slidebg1
  • slidebg1

Een mountainbike-vakantie in Tirol is fantastisch

Dat je fantastisch kunt skiën op ons hoogplateau Serfaus-Fiss-Ladis is intussen alom bekend. Onze zonnige vakantieregio is echter ook een geweldige plek om te wandelen en fietsen. Serfaus-Fiss-Ladis is de afgelopen jaren een populaire bestemming geworden voor een mountainbike- of fietsvakantie. Ja, ook in de zomer valt er bij ons van alles te beleven. Vooral dankzij de wielersport. Lees hier alles over mountainbiken en het nieuwe bikepark.

Mountainbike-paradijs Tirol

Of je nu een beginner bent, al wat meer gevorderd of een echte prof – bij ons vind je een ruime keuze aan verschillende routes en diverse leuke insider-tips. Ons zonnige plateau is een waar paradijs voor een fietsvakantie in de bergen. In totaal zijn er 35 beveiligde mountainbikeroutes met een markering volgens de laatste voorschriften, die erop wachten om ontdekt te worden. Op maar liefst 70 kilometer kunnen mountainbikers zich hier uitleven en daarbij duizenden hoogtemeters overwinnen. Hier vindt iedereen zijn favoriete mountainbiketocht.

Mountainbikehotel Laurentius

Als echt familiehotel weten we dat gezinnen houden van gemoedelijke fietstochten met af ten toe een gezellige pauze onderweg. Die zijn er legio te vinden op ons zonnige hoogplateau. Leuke fietsroutes voor het hele gezin door het schilderachtige landschap, die niet te ver of te steil zijn voor kinderen. Fijne fietstochten over grotendeels geasfalteerde, vlakke fietspaden, waarbij groot en klein volop kan genieten van het prachtige landschap.

Behalve een familiehotel, zijn wij ook een gecertificeerd fiets- en mountainbikehotel. Geen eigen fiets mee en wil je toch graag een dagje fietsen? Geen probleem, natuurlijk zijn er fietsen te huur. Het is wel raadzaam om de fietsen of mountainbikes vooraf te reserveren in een van de sportwinkels in het dorp: Intersport Pregenzer en Sport Schmid.

Fietsvakantie met mountainbikepark

Bij mountainbiken gaat het er niet alleen om van beneden naar boven te fietsen, maar ook andersom. Downhill-mountainbiken is sinds enkele jaren als trendsport enorm in opkomst. Hoog tijd om het eens uit te proberen. Het bikepark Serfaus-Fiss-Ladis heeft voor elk wat wils. Dankzij dit nieuwe mountainbikepark in de buurt van de Waldbahn, beschikt onze familieregio Serfaus-Fiss-Ladis over een ideaal oefenterrein voor beginners en gevorderden van de trendsport mountainbike en downhill.

Mountainbike, kinderpark en oefenterrein

Vlakbij het dalstation bevinden zich het kinderpark en een oefenterrein prima geschikt om de eerste beginselen van het mountainbiken onder de knie te krijgen. De Waldbahn brengt je samen met je bike comfortabel omhoog naar het startpunt van de diverse trails. De routes zijn - net als bij skiën – ingedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden: blauw (makkelijk), rood (gevorderd) en zwart (ervaren). Je kunt kiezen uit diverse afwisselende parcoursen zodat er voor elk wat wils is! En aan het einde van een spannende fietsdag in het bikepark kun je genieten van koele drankjes en smakelijke snacks. Een ideaal uitstapje met een leuk bike-avontuur voor het hele gezin. Ben je op zoek naar professionele training, tips en trucs om beter te leren mountainbiken, breng dan een bezoekje aan het bikepark.

Dear guests,

We are open  from 15th june till 3rd november 2024
 

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer