• slidebg1

Ervaringen van andere hotelgasten

Glutenvrij eten

Laat we het eens hebben over speciale eetgewoonten en dieten!

Als wij precies op de hoogte zijn welke voedingsmiddelen u moet vermijden, welke speciale voedingsmiddelen we voor u moeten inkopen (we hebben een breed assortiment aan producten van de firma Schär in voorraad) en welke voedingsmiddelen u van thuis meeneemt...

...dan kunt u bij ons van een zorgeloze vakantie genieten!

Aan het begin van uw verblijf bent u van harte welkom in de keuken voor een persoonlijk gesprek over uw glutenvrije dieet met onze chefkok. U zult zien, dat wij ons uitstekend op uw komst hebben voorbereid.

Natuurlijk geldt dit ook voor histamine- en lactose intoleranties en andere speciale diëten.

Het familiehotel Laurentius is lid van IG Zöliakie, het Zwitserse nationale coeliakie-fonds.

Hotelgasten over het glutenvrije dieet in hotel Laurentius

Lees hier ervaringen van tevreden hotelgasten, die een ontspannen en zorgeloze vakantie bij ons hebben doorgebracht dankzij een glutenvrij dieet.

Hotel Laurentius content divider

De volgende brief van de familie Nater uit Zwitserland stond in de nieuwsbrief van de belangengroep voor coeliakie:

Hallo!

We delen graag onze ervaringen tijdens onze vakantie voor publicatie in de nieuwsbrief:

We verbleven met ons gezin twee weken in het familiehotel Laurentius in Fiss (Tirol). Wij hadden aanvankelijk zorgen over het dieet van onze jongste zoon (coeliakie en melkeiwitallergie) Twee weken voor onze vakantie kregen wij een telefoontje van de manager Sabine dat ons geruststelde.

Ze vroeg om informatie over het glutenvrije dieet van onze zoon en keek uit naar ons bezoek. Wat we tijdens de twee weken hebben meegemaakt, overtrof al onze verwachtingen.

We konden elke dag naar de keuken gaan en het eten voor Pascal rechtstreeks met de chefkok bespreken. Onze zoon vond vooral de speciale desserts die hij kreeg heel erg lekker. Het hotel nam zelfs de moeite om meel van de firma Schär bij de apotheek van Landeck te bestellen. Zo kreeg Pascal elke ochtend versgebakken broodjes bij het ontbijt.

Wij kijken terug op twee heerlijke vakantieweken en kunnen dit hotel ten zeerste aanbevelen.
(Onze tip: vermeld bij uw boeking meteen coeliakie – glutenvrije maaltijden)
Familienhotel
Laurentius
6533 Fiss in Tirol (Oesterreich)

Tel. 0043/5476 6714
Homepage: www.laurentius.at

Met vriendelijke groet
Cornelia & Heinz Nater
8902 Urdorf

Hotel Laurentius content divider

Beste familie NEURURER,
 
Vijf jaar geleden en na een vijf jaar durende lijdensweg heeft mijn huidige arts geconstateerd dat al mijn problemen veroorzaakt worden door het eten. Na een speciaal bloedonderzoek bleek dat ik geen gluten, koemelkproducten, eiwitten en geen sinaasappels, kiwi's, hazelnoten, bananen en kerrie verdraag.
 
Nadat ik deze producten 2-3 dagen had gemeden, voelde ik me al veel beter en de pijn was zo goed als verdwenen.

Sindsdien gaan we alleen op vakantie in hotels waar de keuken rekening houdt met mijn dieet. Van alle hotels waar we ooit gelogeerd hebben, hebben we afgelopen januari de beste ervaring tot nu toe gehad.

De chefkok kwam elke avond naar ons tafeltje om mijn menu voor de volgende dag te bespreken. Gewoonweg geweldig! Als alles goed gaat, zullen we waarschijnlijk in de tweede helft van augustus terugkeren om Fiss in de zomer te ontdekken. Maar het is nog een beetje te vroeg om een precieze datum te bepalen. Graag willen we wachten tot de wijngaarden in bloei staan en te kijken wanneer er geoogst gaat worden.

Met onze hartelijke groeten uit de Elzas
Christiane + Jean Pierre Gilg

Hotel Laurentius content divider

Beste mevrouw Neururer!

Onze zoon heeft coeliakie en moet een speciaal dieet volgen. Bij het plannen van onze vakantie kwamen we het aanbod van het familiehotel St. Laurentius in Fiss tegen.
Al vóór de eigenlijke vakantie werd per telefoon en per e-mail samen met de chefkok een zeer gevarieerd dieet (ontbijt en diner) besproken.

Na onze aankomst was er een eerste ontmoeting met de chefkok, waarbij we o.a. uitleg kregen over het buffet omdat het aanbod aan glutenvrij eten erg groot was. Elke dag tijdens het diner werden de details van de maaltijden voor de volgende dag besproken. Speciale verzoeken, zoals zelfgemaakte vissticks en Kaiserschmarrn, vers brood uit de bakkerij en lunchpakketten voor de dag op de skipiste werden allemaal naar volle tevredenheid vervuld.

Bovendien was het eten een lust voor het oog en onze zoon vond echt alles lekker! Het bedienend personeel was altijd zeer attent en stond onmiddellijk voor ons klaar. Het was bijv. nooit een probleem om een extra broodje te krijgen bij het ontbijt of nog een extra portie tijdens het diner.
We komen zeker terug!

Met vriendelijke groet

Familie Saladin

Hotel Laurentius content divider

Beste mevrouw Neururer,

Ik kan toekomstige gasten met voedselintolerantie of -allergieën een verblijf in uw hotel ten zeerste aanbevelen.
Het is opmerkelijk hoe attent uw keukenteam en alle andere medewerkers hotelgasten met voedselintoleranties tegemoet komen.

Meteen na aankomst had ik een gesprek met de chefkok, die nogmaals mijn vooraf opgestuurde lijst met voedingsmiddelen met me doornam.

Eke ochtend bespraken we mijn wensen met betrekking tot het diner, zelfs bij speciale diners, zoals het galadiner werd rekening gehouden met mijn dieet. Bij het ontbijt werd ook aan spontane wensen tegemoet gekomen.

Beste mevrouw Neururer, u kunt mijn brief gerust publiceren. Misschien samen met de opmerking dat behalve de ideale ligging dichtbij de pistes, uw keuken de reden is dat wij al sinds ongeveer 10 jaar onze wintersportvakantie in uw hotel doorbrengen.

Met vriendelijke groeten aan u en het hele team

B. Pick

Hotel Laurentius content divider

Hallo Familie Neururer
 

In januari 2010 hebben we onze wintersportvakantie in uw hotel doorgebracht (al voor de derde keer). Dit keer was echter bijzonder voor ons omdat 2 familieleden (1 volwassene en 1 kind) in 2009 de diagnose coeliakie kregen. Toen we in de herfst met uw personeel spraken (receptie en keuken), waren we erg gerustgesteld en voelden we ons in goede handen.

Het dieet werd al voorafgaand aan de vakantie besproken en op de eerste avond van ons verblijf werden de maaltijden samengesteld (ontbijt, snacks en diner). Wat we ook enorm op prijs stelden, was de hulp en ondersteuning voor de lunch tijdens onze skidagen.

Hotel Laurentius heeft voor ons contact opgenomen met de bergrestaurants en zo konden wij ook glutenvrij lunchen in de skihutten.

We komen zeker terug!

Herzlichen Dank
Christoph Küffer und Familie

Hotel Laurentius content divider
 

Breng een ontspannen en zorgeloze vakantie door in het baby- & kinderhotel Laurentius met uw persoonlijke glutenvrije dieet!

Dear guests,

We are open until 13th april 2024

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer