Kinder Hotels Partner
  • slidebg1

Wandelen met kinderen in de bergen van Tirol

Wandelen in de bergen met kinderen erbij. Kan ik een kind van tien en zijn zevenjarige zus al meenemen op een bergtocht helemaal naar de top? Ja hoor, dat kan. Maar er zijn een paar dingen waar u op moet letten.

De Tiroolse bergen die ons omringen, het berglandschap van Serfaus-Fiss-Ladis, de Ötztaler Alpen, de Kaunergrat en de Samnaungroep zijn zeer geliefd onder bergwandelaars uit de hele wereld. Deze gebergtes behoren tot de meeste imposante in het Alpengebied. Hier kan men talloze bergroutes, gezellige berghutten, prachtige bergweides en vele spannende verhalen en de mooiste plekken ontdekken.

Vakantie in de bergen van Tirol

Het is niet verwonderlijk dat sommige van onze gasten al meteen na aankomst zin hebben om een van de omringende bergtoppen te beklimmen. Vanuit de hotelkamers in ons familiehotel Laurentius lijken de bergtoppen heel dichtbij. Het gevoel de bergen te willen verkennen is begrijpelijk, want het is het gevoel van ongelooflijke vrijheid en het plezier om nieuwe dingen te ontdekken. Ben je van plan met kinderen in de bergen te gaan wandelen, dan hebben wij een paar handige tips.

Wandelen met kinderen: de voorbereiding

Eten en drinken voor onderweg, uitrusting, motivatie, wandelbestemming, veiligheid en kennis van de omgeving, dit zijn de belangrijkste dingen voor een leuke, geslaagde en onvergetelijke wandeling met kinderen. Wie zich goed voorbereidt, beleeft de mooiste wandeltochten. Om te beginnen heeft u de juiste proviand nodig – vooral veel drinken is belangrijk. Al wandelend worden niet alleen calorieën verbrand, door zweten gaat ook veel vocht verloren.

Veel drinken en vaak pauze

Naast voldoende te drinken en de juiste proviand is de juiste uitrusting ook erg belangrijk. Het is niet verstandig om een bergwandeling op gymschoenen of zelfs teenslippers te maken. Stevige wandelschoenen horen net zo goed bij een bergwandeling als frisse lucht en het gevoel van vrijheid. Ook de juiste motivatie speelt een rol, maar overdrijf het niet. Kinderen hebben onderweg regelmatig een pauze nodig. Let goed op de behoeften van de kinderen, die per leeftijd kunnen verschillen. Soms is het verstandig een stukje met de gondellift te gaan. Met een beetje hulp bereikt iedereen de top.

Een bezoekje aan een berghut met het hele gezin

Waar wandel je met kinderen het beste naar toe? Voor een bergwandeling met kinderen is een berghut de ideale bestemming. Eenmaal aangekomen bij de hut kan men even heerlijk uitrusten en smullen van de lokale specialiteiten. De meeste pachters van een berghut kunnen bovendien veel spannende verhalen over de regio vertellen. Dit is leuk voor groot en klein. Al wandelend met kinderen, moet je zeker de tijd nemen voor de natuur: het is de beste leraar die je je kunt voorstellen. Behalve naar een berghut, kun je met kinderen ook naar een bergmeer wandelen. Succes verzekerd.

Familiewandeling met berggids

Het berglandschap, ook met goed onderhouden wandelpaden, blijft toch altijd deels onvoorspelbaar. Als je samen met kinderen wandelt, moet de veiligheid altijd voorop staan. Dus kies een wandelroute die niet te lang of te moeilijk is en neem geen onnodige risico's. Veel van de hellingen neigen naar het oosten – en zijn dus ideaal voor wandelingen in de zon. Maar zelfs op een hoge berg kan de zon zeer sterk worden. Overdrijf het daarom niet. Om helemaal op zeker te spelen, kun je ook een berggids boeken. Onze berggidsen kennen de regio als hun broekzak en brengen een wandelgroep veilig naar de hoogste top.

Ouders die een uitdagende bergtocht willen maken in het hooggebergte, waar het voor kinderen niet geschikt is, krijgen bij ons de gelegenheid daartoe. Onze kinderclub ontfermt zich graag voor een paar uur over uw kinderen. Zo zijn de kinderen blij en kunnen de ouders onbezorgd naar de top wandelen.

Dear guests,

We are open  from 15th june till 3rd november 2024
 

See you soon!

Barbara and Michaela Neururer