Onze shop
Vouchers
Vakantiewereld
Folders
Ons lied
Snelaanvraag
online boeken
  • slidebg1

 

Wandelvakantie in Oostenrijk - Wandelregio Serfaus-Fiss-Ladis
 

Wandelvakantie op het zonnige hoogplateau in de Tiroolse bergen:
Ontdek de leukste wandelroutes voor het hele gezin!

 
Wanderurlaub-mit-Kindern

Op wandelvakantie met kinderen? Oostenrijk, we komen eraan!

De vakantieregio Serfaus Fiss Ladis is uitstekend geschikt voor een wandelvakantie. De beste manier om de schoonheid van het natuurlandschap te ontdekken, is om het prachtige berglandschap te voet te verkennen. Al wandelend langs alpenweides, bossen, beekjes, bergen en bloemen kunt u van de bijzondere natuur in onze vakantieregio genieten. Gun uzelf een wandelvakantie!

Geniet onderweg van de bloeiende bloemenpracht, ontdek zonnige bergweides, zie hoe het water klaterend richting dal stroomt. Met wat geluk ziet u zelfs alpendieren zoals steenbokken, reeën of de bergmarmot. Gun uzelf een welverdiende pauze en rust even uit op een houten bankje in de zon. "Papa, dat groene lint daar beneden, is dat de rivier de Inn?" Jazeker! Ook dat hoort bij een wandelvakantie: kinderen leren al wandelend spelenderwijs veel over de natuur.


Wanderurlaub-Tirol

Ontdek de natuur in de bergen van Tirol

Puur natuur! Zover als u kunt kijken of zover als u samen met uw familie kunt wandelen. U kunt via de panorama-wandelweg naar het uitzichtsplatform wandelen. Via een ander wandelpad komt u uit bij een bergmeer, waar u de vermoeide voeten in het koele water kunt onderdompelen. Een geliefde wandelroute leidt u naar een gezellige berghut, waar de waard de volwassenen met een glaasje schnaps verwelkomt en de kinderen met lekkernijen worden verwend.

In de maand mei begint in onze vakantieregio het wandelseizoen. De sneeuw heeft zich teruggetrokken en nu is de tijd aangebroken voor heerlijke wandeltochten op het licht glooiende zonnige hoogplateau van Serfaus Fiss Ladis. Veel van de hellingen zijn op het oosten gericht en vangen de eerste zonnestralen op. Zo kunt u 's morgens vroeg al van een heerlijke wandeling in de zon genieten!


Berge-Natur-Tirol
Wandern-Serfaus-Fiss-Ladis
Ausblick-Bergpanorama
Wandern-mit-Familie

Wandelingen voor het hele gezin

U zult merken: het aanbod aan wandelmogelijkheden in de vakantieregio Serfaus Fiss Ladis is uitgebreider dan in andere wandelgebieden in Oostenrijk! Behalve de uitstekend gemarkeerde wandelwegen (veel routes zijn overigens te downloaden op uw navigatie-apparatuur) vindt u hier diverse thema-wandelpaden en avonturenwandelingen die vooral bij gezinnen met kinderen geliefd zijn, zoals de "Quellenweg", de "Blumenweg" en de "Mumeltierweg".

Spannend is ook het zgn. "toverwandelpad" met houtgesneden figuren uit sagen en legendes. Er zijn diverse interessante natuurleerpaden waarbij kinderen van alles leren over het bos of de dieren die hier leven. Erg geliefd is ook de wandelroute met de "avonturenbergen" van de bekende Oostenrijkse kinderboekenauteur Thomas Brezina. Veel van deze wandelingen zijn onderdeel van het Laurentius STAR zomerprogramma, andere worden door de VVV gratis aangeboden.


Met de buggy in de bergen: wandelen voor alle leeftijden

"Kinderwagens hebben voorrang!" De wandeltochten op het zonnige hoogplateau van Serfaus Fiss Ladis bieden onvergetelijke indrukken, zoals men dat van een wandelvakantie in de bergen van Tirol verwacht. Het grote voordeel is hier echter dat iedereen er van kan genieten, jong en oud. Het grootste gedeelte van de rondwandelroutes is uitstekend geschikt voor kinderwagens, maar ook voor diegenen die niet zo lang achter elkaar kunnen of willen lopen. (zie ook Bergwandelen met kinderen)

Bij een wandelvakantie in de bergen van Oostenrijk gaat het er dus niet om zoveel mogelijk kilometers te maken. Bij ons kunt u de kinderwagen meenemen en op uw gemak door de bergen slenteren. Bijv. op de avonturenwandelweg in Ladis of op de zgn. "Murmlitrail" met diverse speel- en leerstations. Natuurlijk kunt u ook in de zomer gebruik maken van de kabelbanen en er rijdt een gratis shuttlebus heen en weer tussen de startpunten van de diverse wandelroutes.

Bergpanorama-Serfaus-Fiss-Ladis

Meer informatie over het thema wandelen:

Bergwandelen met kinderen
De "avonturenbergen" van de kinderboekenschrijver Thomas Brezina
Natuurleerpaden in de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis
Themawandelpaden in de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis


Onze shop

Vakantiewereld

Vouchers

Folders