Onze shop
Vouchers
Vakantiewereld
Folders
Ons lied
Snelaanvraag
online boeken
  • slidebg1

Nordic Walking tijdens uw vakantie in familiehotel Laurentius

Nordic Walking  - op vakantie in de grootste Nordic Walking Arena in Tirol

 
Nordic Walking in der Ferienregion Serfaus-Fiss-Ladis

142,2 km Nordic Walking in de zonnige bergen van Tirol

Een record: geen enkele andere regio in Tirol heeft een dermate groot wegennet met bewegwijzerde Nordic Walking routes van alle moeilijkheidsgraden! In de omgeving van Serfaus - Fiss - Ladis zijn er momenteel maar liefst 20 Nordic Walking routes met een totale lengte van 142,2 kilometer. Hier vindt u routes voor elk niveau: van  "kort en vlak" tot "moeilijk en steil". Alle Nordic Walking routes verlopen vanuit de dorpen door een romantisch berglandschap met weilanden, weides, bossen, bergweides - glooiend of uitdagend steil... Alle routes in het Nordic Walking Area (142,2 km) hebben een uitstekende bewegwijzering met verschillende kleuren voor de diverse moeilijkheidsgraden (net als bij de skipistes) blauw = makkelijk , rood = gemiddeld, zwart = moeilijk / steil. (Hier zijn ook nog gradaties: sommige routes lijken wel lichtblauw of juist pikzwart …)


Alles gaat makkelijker: Nordic Walking is leuk en maakt je fit

Bij geen enkele andere sport worden uw spieren zo behoedzaam getraind als bij Nordic Walking: u gebruikt hierbij 90 % van uw spieren, vooral ook de schouders, waarbij de gewrichten en het het hele bewegingsapparaat niet extreem worden belast. Tja, en zo wordt het leven letterlijk "lichter", want als u regelmatig aan Nordic Walking doet, vliegen de kilo's eraf; deze sport is een echte "fatburner"!

Een paar feiten over Nordic Walking op een rijtje:

  • traint alle spiergroepen - meer kracht, conditie, coördinatie
  • geen overbelasting van de gewrichten en het bewegingsapparaat
  • verbetert de algemene conditie - ook bij een laag tempo
  • hoog energieverbruik en polsslag op een optimaal niveau voor vetverbranding

Hoe gezond is Nordic Walking?

Nordic Walking is een effectieve vorm van lichaamsbeweging, die leidt tot een verbeterde algehele conditie. In tegenstelling tot vele andere takken van sport kan iedereen het beoefenen. Ook artsen zijn erg enthousiast over de positieve effecten van Nordic Walking, afgezien van het feit dat beweging in de frisse buitenlucht altijd goed is. Dit bewijst ook de zgn. "AMAS Studie", waarin men kan nalezen wat veel van onze hotelgasten al lang weten: lichaamsbeweging in de frisse berglucht is bijzonder goed voor de gezondheid. Nou, dan bent u bij ons precies aan het juiste adres, als u omhoog wilt walken naar het zonnige hoogplateau op een hoogte van 1400 meter...
 

First Steps: gratis proeflessen Nordic Walking

Nordic Walking is een sport voor iedereen:  Het bovenlichaam is licht voorover gebogen, de armen zwaaien losjes langs het lichaam - diagonaal t.o.v. de benen, de stokken pas weer vastpakken als ze de grond raken... Nordic Walking is makkelijk te leren en biedt ook iets minder sportieve mensen de gelegenheid om hun conditie te verbeteren. Waar moet u op letten? Ten eerste de juiste uitrusting: U heeft een paar soepele, goed buigzame sportschoenen nodig en lichtgewicht stokken, die wij u graag gratis ter beschikking stellen. Ten tweede is de juiste techniek heel belangrijk. Wij raden u daarom aan gebruik te maken van de Nordic Walking lessen die in familiehotel Laurentius en in Fiss gratis aangeboden worden. Deze proeflessen worden gegeven door een speciaal opgeleide Nordic Walking instructrice, die u op deskundige wijze begeleidt bij uw eerste stappen van Nordic Walking. 

Onze shop

Vakantiewereld

Vouchers

Folders