Onze shop
Vouchers
Vakantiewereld
Folders
Ons lied
Snelaanvraag
online boeken
  • slidebg1
  • slidebg1

Wandelen met kinderen

Wandelen met kinderen – de avonturenbergen van Thomas Brezina

 
abenteuer-brezina-weg-fiss

Wandelen – allesbehalve saai!

Wandelen – hoezo saai? Wandelen saai?

Misschien ergens anders, maar in Serfaus-Fiss-Ladis is wandelen met kinderen heel erg leuk! De kinderen lopen graag mee en iedereen geniet van de gezamenlijke wandeltochten. U zult alleen moeilijk kunnen kiezen: nergens anders vindt u zóveel leuke thema- en avonturenwandelpaden, natuurleerpaden en wandelwegen voor het hele gezin als bij ons op het zonnige hoogplateau in de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis.

Veel wandelpaden zijn geschikt voor kinderwagens. Als extra service stelt ons hotel een aantal buggy's ter beschikking. Voor de overige wandelpaden zijn bij onze hotelreceptie gratis rugdragers te leen: een rugzak met een frame en een ingebouwd zitje voor een kind. Deze moderne rugdragers zijn comfortabel voor ouders én kind en bieden bovendien ook nog extra opbergruimte voor spullen.


De "avonturenbergen" van Thomas Brezina.

De meeste Duitstalige kinderen kennen de kinderboeken "Tom Turbo en de Knickerbocker-bende". Deze spannende verhalen van Thomas Brezina zijn onder kinderen heel geliefd! In Serfaus-Fiss-Ladis heeft de bekende auteur van kinder- en jeugdboeken drie avonturenwandelingen uitgezet.
Bij de receptie van familiehotel Laurentius kunnen de kinderen een speciale 'avonturenrugzak' met inhoud afhalen en het avontuur in de bergen kan beginnen!

Hier bij ons in Fiss bevindt zich in de buurt van het middenstation van de Schönjochbahn de ingang tot de spannende "Heksenweg". De heks Grisabella Glockenhaus heeft een toverdrankje gebrouwen. Dit is geëxplodeerd en het hele heksenhuisje is in de lucht gevlogen en ondersteboven terecht gekomen...
 


Kinderen doen in Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol een sensationele ontdekking!

Tijdens het wandelen in de Tiroolse vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis zullen uw kinderen raar opkijken, nadat ze op hun weg door de bergen al diverse hindernissen hebben overwonnen en vreemde dingen hebben gezien, als ze plotseling oog in oog staan met een heksenhuis dat op zijn kop staat. Eenmaal binnen in het raadselachtige huisje zullen ze zien dat ook de hele inrichting ondersteboven staat. Nog is het niet duidelijk wie in dit heksenhuisje heeft gewoond en wat er gebeurd is. Maar elke dag kunnen de kleine gasten van familiehotel Laurentius met hun ouders op pad gaan, om achter het geheim van het heksenhuisje te komen.


knickerbockerbande-wandern-fiss
abenteuerberge-tirol-brezina
abenteuerweg-fiss-brezina

Eén van de avonturenwandelingen leidt onze kleine en grote gasten voor een dagtocht naar Serfaus. Bei Komperdell en het waterspeelpark "Murmliwasser" begint het avonturenwandelpad "Sturzflug". Een vliegtuig is neergestort! De inzittenden hebben de ramp overleefd, maar wat is de geheimzinnige vracht die ze daarvoor nog uit het vliegtuig hebben gegooid?


abenteuer-fiss-wandern-brezina

De kinderen gaan op ontdekkingstocht om het raadsel op te lossen!

Ook alle Laurentius STAR- kinderen gaan met hun ouders op pad om er achter te komen wat er met het neergestorte vliegtuig is gebeurd.

Onderweg ontdekken de kinderen goederen die uit het vliegtuig zijn geworpen en er zijn tekenen dat de piloot zich met een parachute heeft kunnen redden … we komen dichter bij de oplossing van het raadsel!  Nog is onduidelijk waar het vliegtuig vandaan kwam en waar het toe ging. Maar er is wel een krant met berichten van ooggetuigen en natuurlijk de avontuurrugzak met handige spullen als een kompas, een verrekijker en een loep.

Ook op de derde avonturenwandeling gaan de kinderen weer op pad met de avonturen-rugzak met een blocknote. Samen met de ouders gaan de kinderen met de zgn. "Sonnenbahn" naar het buurdorp Ladis. Midden in het dorp gaat het steil bergop via de "Wasserwanderweg" tot aan de ingang naar het "Forscherpfad", het onderzoekerspad. Blijkbaar woonde eens een wonderlijke professor in een boomhuis in de buurt van Obladis. Wat zou hij hier allemaal ondekt en onderzocht hebben?


In Serfaus-Fiss-Ladis/Tirol wordt druk gezocht naar een verdwenen wetenschapper!

In de bossen nabij het dorpje Ladis in Tirol heeft men een geheimzinnig boomhuis en abnormaal grote dieren en planten gevonden waarvan de herkomst niet duidelijk is. Sindsdien wordt hier druk naar sporen gezocht om het raadsel op te lossen. Volgens officiële berichten woonde een onbekende wetenschapper in de boomhut, die diverse natuurexperimenten doorvoerde. Deze wetenschapper is helaas spoorloos verdwenen...


Onze shop

Vakantiewereld

Vouchers

Folders